Strawberry Fields – New York

Central Park Strawberry Fields - Life of Travel

John Lennon, bekend van The Beatles, werd in 1980 doodgeschoten voor zijn appartement, the Dakota Building, vlakbij Central Park. Strawberry Fields is een gedenkteken voor de Britse rockmuzikant en vredesactivist. Het monument bestaat uit een landschap van vijf hectare bij de ingang van West 72nd Street en omvat het mozaïek monument, waar vele fans dagelijks bloemen, gedichten en kaarsen neerleggen ter nagedachtenis aan John Lennon. De naam van het monument is een verwijzing naar het nummer uit 1967 dat John Lennon met de Beatles schreef: ‘Strawberry Fields Forever’.

Inhoudsopgave

Imagine

Voor iedereen met enige affiniteit met de Beatles is deze plek een must. Op een steenworp afstand van het Dakota gebouw, de plek waar John Lennon woonde en vermoord werd, ligt in Central Park Strawberry Fields, de herinneringsplek voor hem. Het is een plek voor reflectie dus telefoneren is uit den boze maar er worden wel veel foto’s gemaakt van het Imagine – mozaïek, er worden bloemen neergelegd en er is altijd wel een muzikant die Beatles liedjes speelt. 

Op John Lennons geboortedag (9 oktober) en op zijn sterfdag (8 december) komen mensen hier samen om liedjes te zingen en hun respect te tonen.

Het iconische zwart-witte Imagine-mozaïek is ontworpen door een team van kunstenaars uit de Italiaanse stad Napels. Vernoemd naar een ander beroemd lied van John Lennon, genaamd “Imagine”, een visie en hoop op voor een wereld zonder strijd, oorlog en conflict. Daarnaast is er een bronzen plaquette met daarop de meer dan 120 landen die bloemen hebben geplant en geld hebben gedoneerd voor het onderhoud van het gebied; ze hebben ook Strawberry Fields benoemd als een tuin van vrede.

Central Park Strawberry Fields

Dakota Building

John Lennon en zijn vrouw Yoko Ono woonden in de Dakota-appartementen naast het Central Park. Toen hij op 8 december 1980 zijn huis binnenliep werd John Lennon doodgeschoten voor deze appartementen.

Om zijn leven en talenten te herdenken, wees gemeenteraadslid Henry Stern op 26 maart 1981 dit gebied, de favoriete plek van het paar in Central Park, aan als Strawberry Fields. Vernoemd naar de titel van het Beatles-nummer Strawberry Fields Forever, werd het gebied opnieuw aangelegd door de Central Park Conservancy met de hulp van een genereuze donatie van 1 miljoen dollar van Yoko Ono.

Central Park Strawberry Fields Dakota Building

Contactgegevens en Openingstijden Strawberry Fields

Adres: W 72nd Street
Tel: +1 212-639-9675
Metro: 72nd Street

Strawberry Fields Central Park: 24/7 geopend

Veelgestelde vragen

Waarom heet het Strawberry Fields?
Het monument is vernoemd naar de titel van het Beatles-nummer Strawberry Fields Forever.
Waar is Strawberry Fields?
Strawberry Fields is in Central Park, in New York, bij de ingang van West 72nd Street
Vorige blog

Central Park Zoo – New York

Volgende blog

Rockefeller Center – New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met typen om berichten te zien waarnaar je op zoek bent.
Cookies
Life of Travel maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren!
Accepteren Meer info