Central Park Zoo – New York

Central Park Zoo - New York - Life of Travel

Hoe cool is het dat er een dierentuin midden in een groot stadspark zit?! Central Park heeft een dierentuin, Central Park Zoo. Het is een van de oudste dierentuinen in de Verenigde Staten, en werd voor het eerst geopend op de huidige locatie in 1861.

Inhoudsopgave

Central Park Zoo

Een van de meest opvallende kenmerken van Central Park Zoo is het zwembad en de tank met zeeleeuwen (zie foto hierboven), gelegen op de centrale binnenplaats, die zichtbaar is van buiten de dierentuin. De dierentuin heeft drie gebieden: de tropische zone, de gematigde zone en de poolcirkel. Van tropische vogels tot sneeuwluipaarden, grizzlyberen en een van ’s lands grootste kolonies Antarctische pinguïns, er zijn dieren om van te genieten in elk seizoen. De dagelijkse voedermomenten van de pinguïns en zeeleeuwen zijn toegankelijk voor publiek!

In Central Park Zoo is een speciaal gebied voor kinderen, de Tisch Children’s Zoo. De Tisch Children’s Zoo heeft tal van tentoonstellingen voor kinderen en hun verzorgers, waaronder dieren om te voeren en te aaien. Central Park Zoo is elke dag van het jaar geopend. Het grootste gedeelte van de dierentuin is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Tisch Children’s Zoo

Naast de dierentuin is er ook een speciale Children’s Zoo! De Tisch Children’s Zoo is de thuisbasis voor geiten, schapen, varkens en de enige koe in Manhattan.

Bij de “kinderboerderij” is het mogelijk om de dieren te aaien en te voeren. Door 25 cent in een dispenser te doen kan je een handje vol voer kopen om de dieren te voeren. Naast het voeren van de dieren is er de mogelijkheid voor kinderen om het dier in zichzelf naar boven te halen door te kruipen, springen, klimmen en zich voor te doen als dieren. 

De entree voor Tisch Children’s Zoo is inbegrepen bij de Central Park Zoo tickets. Entree voor kinderen onder 3 jaar is gratis!

Wil je zien wat er nog meer te doen is in Central Park Zoo en de Tisch Children’s Zoo, kijk dan even naar de Instagram van Central Park Zoo.

Central Park Childrens Zoo

Film Madagascar

Wist je dat de film Madagascar is opgenomen in Central Park Zoo?! Aan het begin van het verhaal leven Marty de zebra, Alex de leeuw, Melman de giraffe, Gloria het nijlpaard en vele andere dieren allemaal in Central Park Zoo, voordat ze aan een lange reis beginnen vanaf Grand Central Terminal. Het is natuurlijk wel een geanimeerde reconstructie van deze locaties. Het is zeker de moeite om de Madagascar film te kijken wanneer je Central Park Zoo en Grand Central Terminal in het echt hebt gezien!

Central Park Zoo Madagascar

Contactgegevens en Openingstijden Central Park Zoo

Adres: East 64th Street
Tel: +1 212-439-6500
Metro: Fifth Avenue/59th Street

Central Park Zoo ma-vrij: 10:00 – 17:00
Central Park Zoo za-zo: 10:00 – 17:30

Veelgestelde vragen

Welk jaar werd Central Park Zoo geopend?
Central Park Zoo is geopend in 1861.
Is er een kinderboerderij in Central Park Zoo?
Ja, er is speciaal voor kinderen een Tisch Children’s Zoo.
Welke dieren zijn er in Central Park Zoo?
De dierentuin heeft drie gebieden: de tropische zone, de gematigde zone en de poolcirkel. Van tropische vogels tot sneeuwluipaarden, grizzlyberen en een van 's lands grootste kolonies Antarctische pinguïns, er zijn dieren om van te genieten in elk seizoen.
Is toegang tot de dierentuin gratis?
Nee, de dierentuin is niet gratis. Je kunt tickets kopen via Viator.com. Klik hier om tickets te kopen. Je hebt ook toegang tot de dierentuin via de New York Cityseeing Pass.
Vorige blog

Central Park – New York

Volgende blog

Strawberry Fields – New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met typen om berichten te zien waarnaar je op zoek bent.
Cookies
Life of Travel maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren!
Accepteren Meer info