Ellis Island – New York

Ellis Island - New York Vrijheidsbeeld - lifeoftravel

Ellis Island, een klein eiland in de haven van New York, lijkt misschien niet groot op de kaart, maar het is een ongeëvenaarde bestemming in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Na meer dan 12 miljoen immigranten aan de kusten te hebben verwelkomd, is Ellis Island nu een poëtisch symbool van de American Dream. Het eiland staat bij velen bekend als immigratie-eiland vanwege de vele immigranten die hier aankwamen.

In 1965 werd Ellis Island een onderdeel van het Statue of Liberty National Monument en in 1976 werd het opengesteld voor het publiek. Het eiland wordt door zo’n 2 miljoen mensen per jaar bezocht via een boottocht in combinatie met Liberty Island.

Inhoudsopgave

The National Immigration Museum

Het Ellis Island National Museum of Immigration is een monument voor het verhaal van het Amerikaanse volk. Het museum, gevestigd in het gerestaureerde hoofdgebouw van het voormalige immigratie complex, toont het rijke verhaal van de Amerikaanse immigratie door middel van een verzameling foto’s, erfstukken en doorzoekbare historische archieven.

Bezoekers die door de Grote Zaal, de bagageruimte en de gerestaureerde slaapzalen lopen, kunnen de geest van de hoopvolle aankomsten van de immigranten voelen door de interactieve tentoonstelling.

In het Museum staan computers waarop iedereen kan zoeken in de immigratie-archieven van de Ellis Island. Je kan hier zien wie er via Ellis Island de Verenigde Staten is binnengekomen. Een brand in 1897 verwoestte veel gebouwen en grote delen van de immigration records van de eerste 5 jaar. Maar alle gegevens van na deze eerste 5 jaar zijn nog wel bewaard gebleven. Zoek op je achternaam en wie weet is er een match! 

Ellis Island - New York - National Immigration Museum - lifeoftravel

Oyster Island - Oestereiland

Ellis Island heette vroeger Oestereiland vanwege de vele oesterbedden die rond het eiland te vinden waren. Het eiland werd zo genoemd door de Nederlandse kolonisten. Toen de Britten in de 17e eeuw de kolonie van Nieuw-Nederland overnamen, vernoemden ze Oestereiland in Oyster Island. Rond 1770 werd het eiland eigendom van Samuel Ellis, wie het eiland vernoemden naar Ellis island.

Vroeger was het eiland een belangrijke bron voor oesters. Vanwege landaanwinning is een groot deel van de oesterbedden verwoest.

Ellis Island bezoeken

Ellis Island is alleen te bereiken met een veerpont. Iedere veertig minuten vertrekt er vanuit Battery Park een ferry. De eerste stop van deze ferry is Liberty Island, waar het Vrijheidsbeeld staat. Houd er rekening mee dat dit een erg populaire tip is, en dat het dus erg druk kan zijn. Kaartjes voor deze ferry zitten zowel in de New York CityPASS, New York Pass als in de Explorer pass.

Ellis Island bezoeken met een tour met gids

Er is geen tour waarbij je alleen een rondleiding krijgt op Ellis Island. Ellis Island is altijd inbegrepen in een tour op Liberty Island. Het eiland waar het Vrijheidsbeeld staat. Tijdens deze 3.5-uur durende tour met gids krijg je prioriteit bij het instappen op de veerboot vanaf Manhattan en bezoek je Liberty Island en Ellis Island. Bij aankomst op Liberty Island loop je eerst over de basis van Liberty Island voordat je het voetstuk van het Vrijheidsbeeld betreedt. Deze tour geeft je helaas geen toegang tot de kroon van het beeld. 

Na Liberty Island ga je met de gids met de veerboot naar Ellis Island en krijg je bij het Ellis Island Immigration Museum informatie over de miljoenen mensen die hier tussen 1892 en 1954 arriveerden met de hoop om hun Amerikaanse droom te verwezenlijken. De tour stopt op Ellis island. Je kan na de tour zo lang op het eiland blijven als je wilt. Wanneer je alles hebt gezien kun je de ferry nemen terug naar Manhattan / Battery Park.

Contactgegevens en Openingstijden Ellis Island

Adres: Ellis Island
Tel: +1 212-561-4588
Metro: Whitehall Street
Ferry: Battery Park

Ellis Island: dagelijks 9:3016:45
Ellis Island National Museum of Immigration: 09:45 16:45

Veelgestelde vragen

Waar is Ellis Island?
Ellis Island is een klein eiland in de haven van New York.
Hoeveel immigranten kwamen er via Ellis Island naar de Verenigde Staten?
Via Ellis Island kwamen 12 miljoen immigranten naar de Verenigde Staten.
Hoe kom ik bij Ellis Island?
Ellis Island is alleen te bereiken via een ferry vanuit Battery Park, in het zuiden van Manhattan, New York.
Is toegang tot Ellis Island gratis?
Vorige blog

Zonvakantie blog

Volgende blog

Central Park – New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met typen om berichten te zien waarnaar je op zoek bent.
Cookies
Life of Travel maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren!
Accepteren Meer info