Empire State Building – New York

Empire State Building New York - Life of Travel

De Empire State Building is een van de hoogste gebouwen van New York, en van de Verenigde Staten. Het gebouw is 381 meter hoog! Het gebouw was van 1931 tot de bouw van de North Tower van het World Trade Center in 1971 het hoogste ter wereld. Vanwege de 9/11 aanslag op de Twin Towers werd de Empire State Building weer even het hoogste gebouw van New York. De Empire State Building bleef het hoogste gebouw van New York totdat op 30 april 2012 het One World Trade Center deze positie overnam.

Inhoudsopgave

Empire State Building bezoeken

Het is voor het grote publiek mogelijk om de Empire State Building te bezoeken! De Empire State Building is 365 dagen per jaar geopend, ongeacht het weer. Het gebouw is voor bezoekers open van 08:00 in de ochtend tot 02:00 in de nacht. De laatste lift gaat om 01.15 naar boven. Voor je naar het gebouw gaat is het handig om van te voren even het zicht te checken. Als het een beetje bewolkt of mistig is dan kan je New York niet helemaal overzien. Het beste moment om naar boven te gaan is wanneer het een heldere dag is!

Empire State Building observatiedek bezoeken - New York - Life of Travel

Empire State Building tickets kopen

Wanneer je via onderstaande link je tickets koopt voor de Empire State Building krijg je toegang tot het interactieve museum, het observatiedek op de 86e verdieping en de tentoonstellingen en augmented reality-verrekijkers op de 80e verdieping. Daarnaast kan je de tentoonstellingen van het museum op de 2e verdieping over de geschiedenis van het gebouw verkennen.

TIP: Wist je dat er ook tickets zijn om 2x per dag het gebouw te bezoeken!?

De Empire State Building heeft speciale tickets om 2x per dag het gebouw te bezoeken! Zo kan je de eerste keer met daglicht het observatiedek bezoeken, tussen 08:00 en 21:00. En later op de avond kan je New York in het donker bewonderen met de prachtige verlichting, tussen 21.00 en 02.00.

Unieke VIP zonsopkomst ervaring

Naast de normale tickets voor de Empire State Building is er ook een exclusieve VIP toegang tot het gebouw! Met deze VIP toegang vermijd je lange wachtrijen en ga je met een tour met een kleine groep (7 personen). In deze tour hoor je verhalen achter de schermen en krijg je een spectaculair uitzicht over de skyline van New York. Naast het observatiedek op 86e verdieping (waar je met normale tickets naar toe gaat), ga je met deze tour ook naar de allerhoogste verdieping! De 102e verdieping!

Empire State Building uitzicht over New York - Life of Travel

Empire State Building geschiedenis

Om het bezoek aan het interactieve museum in de Empire State Building niet te veel te spoilen geven we een kleine samenvatting van de geschiedenis van de Empire State Building!

Strijd om de titel van hoogste gebouw ter wereld

Ten tijde van de bouw was er felle concurrentie om de titel van hoogste gebouw ter wereld. De Chrysler Building claimde de titel van hoogste gebouw ter wereld in 1929. Deze titel behield de Chrysler Building tot het in 1931 werd overgenomen door de Empire State Building, met een hoogte van 381 meter, dankzij de iconische torenspits, die oorspronkelijk bedoeld was als aanlegplaats voor luchtschepen. In 1950 werd een antenne van 68 meter toegevoegd, waardoor de totale hoogte van het gebouw toenam tot 449 meter, maar de hoogte werd teruggebracht tot 443 meter in 1985 toen de antenne werd vervangen.

De bouw & The Empty State Building

De bouw van de Empire State Building begon op 17 maart 1930. Net hiervoor, in oktober 1929 was de beurskrach, waarin alle aandelen instortte en er een “Great Depression” uitbrak. Desalniettemin ging de bouw door en bleek de bouw een belangrijke bron van banen in New York. 

Het Empire State Building werd officieel geopend op 1 mei 1931. De bouw van de immense wolkenkrabber nam minder tijd in beslag dan iedereen had verwacht en was na slechts 410 dagen klaar. Ondanks de publiciteit rond de Empire State Building, werd de opening nog steeds zwaar getroffen door de Great Depression. Een groot deel van de kantoorruimte bleef onverhuurd. Hierdoor werd het gebouw “The Empty State Building” genoemd. Het duurde bijna 20 jaar voordat het gebouw winstgevend werd.

De bouw van de Empire State Building - New York - Life of Travel

Duurzaamheid

Het Empire State Building staat ook bekend om zijn groene architectuur initiatieven. In 2020 voltooide de wolkenkrabber een renovatie van meer dan 10 jaar die het energieverbruik aanzienlijk verminderde, de uitstoot met ongeveer 40 procent verminderde en de efficiëntie verhoogde.

Empire State Building in films

De Empire State Building is door de jaren heen ook in enkele films voorgekomen! De Empire State Building kwam voor in de volgende films:

 • King Kong (1933)
 • On the Town (1949)
 • An Affair to Remember (1959)
 • Empire (1964)
 • The Producers (1968)
 • Superman II (1980)
 • Sleepless in Seattle (1993)
 • Independence Day (1994)
 • Elf (2003)
 • How I Met your Mother (2007)
 • Gossip Girl (2010)
 • The Mindy Project (2014)
Empire State Building in films King Kong - New York - Life of Travel

Empire State Building Run-Up

Sinds 1978 wordt elk jaar de Empire State Building Run-Up gehouden. Dit is een hardloopwedstrijd waarbij deelnemers zo snel mogelijk van de begane grond via de trappen naar het observatie terras op de 86e verdieping moet rennen. Hierbij worden 1576 treden beklommen. Het record staat sinds 2003 op naam van de Australiër Paul Crake die in 9 minuten en 33 seconden het terras bereikte.

Contactgegevens en Openingstijden Empire State Building

Adres: 20 W 34th St, New York
Tel: +1 212-736-3100
Metro: 5 Av/W 33 St

Openingstijden Empire State Building: 10:00 – 22:00

Veelgestelde vragen

Hoe hoog is de empire state building?
Tot en met de bovenste verdieping is de Empire State Building 381 meter hoog. Met de spits en de antenne meegeteld is het gebouw wel 443 meter hoog.
Hoeveel kost het om naar de top van het Empire State Building te gaan?
Kaartjes om naar het observatiedek op de 86e verdieping te gaan kosten ongeveer €41 euro. Klik hier om kaartjes te kopen!
Hoeveel verdiepingen heeft de Empire State Building?
De Empire State Building heeft 102 verdiepingen.
Hoe lang duurde bouw van de Empire State Building?
De bouw van het gebouw duurde 410 dagen.
Vorige blog

Metropolitan Museum of Art – New York

Volgende blog

Chrysler Building – New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met typen om berichten te zien waarnaar je op zoek bent.
Cookies
Life of Travel maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren!
Accepteren Meer info