Grand Central Terminal – New York

Grand Central Terminal - New York - Life of Travel

Grand Central Terminal is het hoofdtreinstation van New York. Het station heeft de meeste perrons ter wereld: 44 perrons en 67 sporen. Het station is sinds zijn opening op 2 februari in het jaar 1913 een van de grootste architecturale prestaties van de Verenigde Staten en de onofficiële ontmoetingsplaats van New York met duizenden mensen die ervoor kiezen om “meet me at the clock” af te spreken.

Inhoudsopgave

Kunst in Grand Central Terminal

Grand Central Terminal is een treinstation. Maar niet zomaar een treinstation. Grand Central Terminal heeft veel verborgen schatten die jij niet wist! Enkele van deze schatten zal ik onthullen. De overige schatten moet je zelf ontdekken als je er bent! 

Hemelplafond in de Main Concourse

Op het plafond in de Main Concourse (hoofdhal) vind je een prachtige schildering van de Mediterraanse winterhemel, compleet met 2500 sterren en verschillende gouden banden. Volgens de oorspronkelijke plannen moest het plafond een dakraam bevatten, maar het geld en de tijd raakten op. In plaats daarvan werd een muurschildering direct op het plafond geschilderd.

Grand Central Terminal Main Concourse Hemelplafond - New York - Life of Travel

Echter, het grootste gedeelte van de schildering geeft de hemel niet weer zoals wij die zien, maar is de hemel op zijn kop geschilderd. Men is er nog niet helemaal uit wat hier precies de oorzaak van is. Sommigen zeggen dat dit is gedaan naar Middeleeuwse traditie, toen schilderingen afgebeeld werden vanuit het perspectief van God. Anderen zeggen dat dit komt omdat de kaart op de kop is gehouden tijdens het schilderen. De muurschildering is in ieder geval nooit gecorrigeerd.

Whispering Gallery (Fluistergalerij)

Grand Central Terminal Whispering Gallery - New York - Life of Travel

Op de Dining Concourse, vlakbij de beroemde Oyster Bar, vind je de Whispering Gallery. Fluister een boodschap in het hoekje van de poort bij de ingang en degene die in de tegenovergestelde hoek staat hoort jou luid en duidelijk.

Glory of Commerce (Glorie van de Handel)

Boven de ingang van Grand Central Terminal hangt een grote klok. Deze klok wordt de Glory of Commerce genoemd. De klok is 15 meter lang en 20 meter breed.

Grand Central Terminal Glory of Commerce - New York - Life of Travel

Grand Central Terminal tour

TIP: Wist je dat je op Grand Central Terminal zelfs een tour kan volgen?! 

Meer dan 750.000 reizigers passeren dagelijks Grand Central Terminal, maar de meeste ontdekken nooit de geheimen van dit prachtige station in Manhattan. Door een tour te volgen worden alle geheimen van Grand Central Terminal voor jou geopenbaard! Als je alle ins en outs wilt weten van dit prachtige station, moet je zeker een tour boeken! 

De Grand Central wandeltour wordt geleid door getrainde gidsen en brengt je langs alle bijzondere plekken in een kleine groep van maximaal 15 mensen. Zo kom je langs de East Staircase, de Sky Ceiling en de beroemde klok in het hart van de centrale hal.

Contactgegevens en Openingstijden Grand Central Terminal

Adres: East 42nd Street en Park Avenue
Tel: +1 212-340-2583
Metro: Grand Central Terminal

Openingstijden Grand Central Terminal: 05.30 – 02.00

Vorige blog

Chrysler Building – New York

Volgende blog

Top 20 bezienswaardigheden en activiteiten in New York!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met typen om berichten te zien waarnaar je op zoek bent.
Cookies
Life of Travel maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren!
Accepteren Meer info