Metropolitan Museum of Art – New York

Metropolitan Museum of Art - New York - Life of Travel

Het Metropolitan Museum of Art in Manhattan in New York is het grootste kunstmuseum van de Verenigde Staten. De vaste collectie bevat meer dan twee miljoen werken, verdeeld over 17 afdelingen. Het hoofdgebouw Fifth Avenue, langs de Museum Mile, naast het wereldberoemde Central Park, is qua oppervlakte een van ’s werelds grootste kunstmusea. Het museum wordt in de volksmond ook wel “The Met” genoemd!

Het Met museum kunt u bewonderen op twee iconische locaties in New York: The Met Fifth Avenue en The Met Cloisters. Miljoenen mensen nemen ook online deel aan The Met-ervaring.

Inhoudsopgave

Metropolitan Museum of Art Collecties

Het Metropolitan Museum of Art presenteert meer dan 5.000 jaar kunst van over de hele wereld zodat iedereen het kan ervaren en genieten. Sinds de oprichting in 1870 is The Met altijd meer geweest dan een schatkamer van zeldzame en mooie objecten. Elke dag komt kunst tot leven in de galerijen van het museum en via zijn tentoonstellingen en evenementen, waardoor nieuwe ideeën en onverwachte verbindingen door de tijd en tussen culturen worden onthuld.

Metropolitan Museum of Art Collectie - Afrikaanse kunst - Life of Travel

Afrikaanse kunst

De Met's collectie van werken van kunstenaars uit heel Afrika ten zuiden van de Sahara omvat bijna 3.000 werken verspreid over twee millennia, honderden verschillende culturen en 39 hedendaagse natiestaten.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Amerikaanse kunst - Life of Travel

Amerikaanse kunst

Sinds de oprichting in 1870 heeft het museum belangrijke voorbeelden van Amerikaanse kunst verworven. Tegenwoordig omvat de steeds evoluerende collectie van de American Wing zo'n 20.000 werken van Afro-Amerikaanse, Euro-Amerikaanse, Indiaanse en Latijns-Amerikaanse kunstenaars, variërend van de koloniale tot de vroegmoderne periode.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Oude kunst uit het Nabije Oosten - Life of Travel

Oude kunst uit het Nabije Oosten

De collectie van The Met's oude kunst uit het Nabije Oosten omvat meer dan 7.000 werken, variërend in datum van het 8e millennium voor Christus. door de eeuwen heen net voorbij de tijd van de Arabische veroveringen van de zevende eeuw na Christus.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Wapens en Armor - Life of Travel

Wapens en Armor

De belangrijkste doelen van de afdeling Wapens en Wapens zijn het verzamelen, bewaren, onderzoeken, publiceren en tentoonstellen van voorname voorbeelden die de kunst van de wapensmid, zwaardsmid en wapenmaker vertegenwoordigen.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Oude Amerikaanse kunst - Life of Travel

Oude Amerikaanse kunst

The Met's collectie van oude Amerikaanse kunst omvat meer dan 6.000 kunstwerken die bijna 5.000 jaar geschiedenis vertegenwoordigen uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Aziatische kunst - Life of Travel

Aziatische kunst

De collectie Aziatische kunst van The Met - meer dan 35.000 objecten, variërend in datum van het 3e millennium voor Christus. tot de 21e eeuw - is een van de grootste en meest uitgebreide ter wereld.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Kostuum instituut - Life of Travel

Kostuum instituut

De collectie van meer dan 33.000 kostuums en accessoires van het Costume Institute vertegenwoordigt vijf continenten en zeven eeuwen modieuze kleding en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen, van de 15e eeuw tot heden.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Tekeningen en Prenten - Life of Travel

Tekeningen en Prenten

De verzameling tekeningen en prenten van The Met - een van de meest uitgebreide en onderscheidende in zijn soort ter wereld - begon in 1880 met een schenking van 670 werken van Cornelius Vanderbilt, een museumbeheerder.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Egyptische kunst - Life of Travel

Egyptische kunst

De collectie van oude Egyptische kunst van The Met bestaat uit ongeveer 26.000 voorwerpen van artistiek, historisch en cultureel belang, daterend uit het paleolithicum tot de Romeinse periode (ca. 300.000 v. Chr. 4e eeuw).
Metropolitan Museum of Art Collectie - Europese schilderijen - Life of Travel

Europese schilderijen

De beroemde collectie Europese schilderijen van The Met omvat meer dan 2500 kunstwerken van de 13e tot het begin van de 20e eeuw.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Europese beeldhouwkunst en Decoratieve kunst - Life of Travel

Europese beeldhouwkunst

De 50.000 objecten in de uitgebreide collectie Europese beeldhouwkunst en decoratieve kunst van het museum weerspiegelen de ontwikkeling van een aantal kunstvormen in West-Europese landen vanaf het begin van de 15e tot het begin van de 20e eeuw.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Griekse en Romeinse kunst - Life of Travel

Griekse en Romeinse kunst

De collectie Griekse en Romeinse kunst van het museum omvat meer dan 30.000 werken, variërend van de neolithische periode (ca. 4500 voor Christus) tot de tijd van de bekering van de Romeinse keizer Constantijn tot het christendom in 312 na Christus.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Islamitische kunst - Life of Travel

Islamitische kunst

De collectie islamitische kunst van The Met is een van de meest uitgebreide ter wereld en dateert van de 7e tot de 21e eeuw. De meer dan 15.000 objecten weerspiegelen de grote diversiteit en het bereik van de culturele tradities van Spanje tot Indonesië.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Robert Lehman collectie - Life of Travel

Robert Lehman collectie

De Robert Lehman Collection is een van de meest vooraanstaande particulier verzamelde kunstcollecties in de Verenigde Staten. Robert Lehmans legaat aan The Met is een opmerkelijk voorbeeld van 21-eeuwse Amerikaanse verzamelingen.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Middeleeuwse kunst en kloosters - Life of Travel

Middeleeuwse en Byzantijnse kunst

De collectie middeleeuwse en Byzantijnse kunst van het museum behoort tot de meest uitgebreide ter wereld en omvat de kunst van de Middellandse Zee en Europa vanaf de val van Rome tot het begin van de Renaissance.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Moderne en Hedendaagse kunst - Life of Travel

Moderne kunst

The Met's betrokkenheid bij kunst van 1890 tot vandaag omvat de aankoop en tentoonstelling van werken in een reeks media, variërend van bewegingen in het modernisme tot hedendaagse praktijken van over de hele wereld.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Muziekale instrumenten - Life of Travel

Muziekale instrumenten

De collectie muziekinstrumenten van het museum omvat ongeveer 5.000 exemplaren uit zes continenten en de eilanden in de Stille Oceaan, daterend uit ongeveer 300 voor Christus. naar het heden.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Oceanische kunst - Life of Travel

Oceanische kunst

De uitgestrekte regio Oceanië beslaat meer dan 1/3 van het aardoppervlak en herbergt zo'n 1.800 verschillende culturen en een caleidoscopisch scala aan artistieke tradities. De collectie Oceanische kunst van The Met omvat meer dan 2.800 werken die de rijke geschiedenis van creatieve expressie en innovatie weergeven die kenmerkend is voor de eilanden in de Stille Oceaan.
Metropolitan Museum of Art Collectie - Fotos - Life of Travel

Foto's

Opgericht als een onafhankelijke curatoriële afdeling in 1992, herbergt The Met's Department of Photographs een collectie van meer dan 75.000 werken die de geschiedenis van de fotografie overspannen vanaf de uitvinding ervan in de jaren 1830 tot heden.

Metropolitan Museum of Art Tentoonstellingen

The Met museum organiseert regelmatig bijzondere tentoonstellingen, vaak gericht op de werken van één kunstenaar die voor de duur van de tentoonstelling zijn uitgeleend uit verschillende andere musea. Deze tentoonstellingen trekken veel mensen aan van zowel binnen als buiten Manhattan. 

De tentoonstellingen bevinden zich meestal binnen hun afdeling, en zijn hierdoor dus ook open voor het grote publiek!

Metropolitan Museum of Arts Great Hall - New York - Life of Travel

Metropolitan Museum of Art Tickets

The Metropolitan Museum of Art is een enorm groot museum. Hierdoor raad ik je aan om niet alles te zien, want hier heb je echt meerdere dagen voor nodig. Het beste is om vooraf al een lijstje te maken van hoogtepunten die je graag wilt zien in de 2 musea. The Met ontvangt ongeveer zes miljoen bezoekers per jaar en het is dan ook altijd druk. Je kan hierdoor lang in de rij staan om tickets te kopen. Het is dus slim om je tickets al vooraf online te kopen! 

Het Metropolitan Museum of Art ligt aan Museum Mile, een straat aan de oostkant van Central Park. In dit gebied liggen meerdere grote beroemde musea bij elkaar, waaronder ook het Guggenheim museum. Dus wie een dag vol kunst wil plannen, kan de twee musea combineren. The Met heeft 2 locaties: The Met bij het Central Park en The Met Cloisters. Met je ticket voor The Met krijgt u tevens toegang tot het Cloisters museum.

Metropolitan Museum of Arts New York Hal - Life of Travel

Exclusieve VIP tour voor de openingstijden

Duizenden bezoeken dagelijks het Metropolitan Museum of Art. Het is hierdoor vaak enorm druk, en in plaats van op je beurt te wachten om de meesterwerken te bewonderen kan je met deze exclusieve VIP tour voor de openingstijden van het museum naar binnen! Je wordt in deze tour meegenomen door een enthousiaste gids in een kleine groep. Volg een zorgvuldig geplande, tijdbesparende route, en verken met een gids die verhalen vertelt over de meesterwerken die veel bezoekers missen.

Metropolitan Museum of Art Gala

Het Met Gala (ook wel Costume Institute Gala of het Costume Institute Benefit genoemd), dat liefkozend ‘het grootste avondje uit van de mode’ wordt genoemd, is een benefietactie voor het Metropolitan Museum of Art. Het evenement verwelkomt wereldberoemde sterren, jonge creatievelingen en bekende mensen uit de mode industrie. 

Het gala markeert de opening van de jaarlijkse modetentoonstelling van het Costume Institute. Het evenement dat elk jaar wordt gehouden viert het thema van de tentoonstelling van het Kostuuminstituut van dat jaar, en de tentoonstelling zet de toon voor de formele kleding van de nacht, aangezien van de gasten wordt verwacht dat ze hun mode kiezen die past bij het thema van de tentoonstelling.

Metropolitan Museum of Arts Gala 2021 - New York - Life of Travel

Contactgegevens en Openingstijden Metropolitan Museum of Art

Adres: 1000 5th Ave, Manhattan
Tel: +1 212-535-7710
Metro: 86th Street

Metropolitan Museum of Art ma – vrij: 10:00 – 17:00
Metropolitan Museum of Art za – zo: 10:00 – 21:00

Veelgestelde vragen

Waarom is de Metropolitan Museum of Art bekend?
The Met Museum is bekend omdat het de grootste van de Verenigde Staten is, en ook een van de kunstmusea van de wereld is. Daarnaast heeft het museum meer dan 2 miljoen werken!
Wat is het duurste object in het museum?
The Metropolitan Museum of Art heeft 45 miljoen dollar betaald voor een schilderij van de vroege Renaissance meester Duccio di Buoninsegna.
Hoe duur is een Met Gala ticket?
Toegang tot het Metrpolitan Museum of Art is €22 euro per persoon! Je kan tickets kopen via deze link.
Vorige blog

Top of the Rock – New York

Volgende blog

Empire State Building – New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met typen om berichten te zien waarnaar je op zoek bent.
Cookies
Life of Travel maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren!
Accepteren Meer info