Rockefeller Center – New York

Rockefeller Center - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

Schaatsen, winkelen, het filmen van Amerika’s beroemdste shows – dit alles en meer gebeurt in het Rockefeller Center. New York City is de thuisbasis van prachtige wolkenkrabbers, art-decogebouwen en ontzagwekkende uitzichten, en Rockefeller Center heeft alle drie op één plek. Rockefeller Center, een enorm entertainment- en winkelcomplex, van 19 verschillende historische gebouwen tussen 48th en 51th Street midden in Manhattan, zit boordevol enkele van de mooiste attracties in de Big Apple.

Het meeste speciale aan Rockefeller Center is het 70 verdiepingen tellende 30 Rockefeller Plaza, een prachtige wolkenkrabber die een geweldig uitzicht over Manhattan biedt vanaf het beroemde Top of the Rock Observation Deck. Het Observation Deck bestaat uit 3 verdiepingen, waarmee je zowel overdag als ‘s avonds een prachtig uitzicht hebt. Je hebt een mooi uitzicht op Central Park en de Empire State Building.

Inhoudsopgave

Rockefeller Center Tour / Tickets

Tijdens de Rockefeller Center tour leer je over de boeiende geschiedenis en architectuur van een van de beroemdste bezienswaardigheden van New York. Een historicus zal de belangrijkste gebouwen, tuinen en ruimtes van het Centrum bespreken. De tour duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Het Top of the Rock observatiedek zit niet bij dit ticket inbegrepen!

Rockefeller Center kan erg druk zijn, dus ik adviseer je om e-tickets van tevoren te boeken om je plek vast te leggen. Als je via Viator.com boekt, kun je tot 24 uur voor de aanvang van de tour annuleren om je volledige aankoopbedrag terug te krijgen.

Rockefeller Center Geschiedenis

Rockefeller Center en het observatiedek zijn een geschenk van John D. Rockefeller aan Manhattan. Hij wilde een plek creëren voor bezoekers en locals waar zij zich kunnen verwonderen over de stad. Dit deed hij door het Rockefeller Center, waarin zowel kantoorgebouwen, appartementencomplexen, hotels en theaters zitten, te bouwen.

De bouw van Rockefeller Center begint in 1929. Er wordt voor 4 jaar gebouwd, en in mei 1933 gaan de eerste gebouwen open voor publiek. Ook dit jaar wordt de attractie Top of the Rock geïntroduceerd, waar toeristen dol op zijn vanwege het uitzicht op het Empire State Building en het Central Park.

Rockefeller Center Geschiedenis 1932
Rockefeller Center Geschiedenis 1933

In 1936 werd de Rockefeller schaatsbaan voor het eerst geopend. In eerste instantie werd de schaatsbaan ontworpen als tijdelijke attractie om publiek te trekken, maar uiteindelijk werd besloten dat het een jaarlijks terugkerend fenomeen werd.

In 1940 is de kern van het Rockefeller Center eindelijk af. Er zijn 14 gebouwen gebouwd en een ondergrondse parkeergarage van zes verdiepingen. In 1947 wordt er nog een gebouw bijgebouwd, en in 1974 worden er nog 4 hoge gebouwen bijgebouwd. Dit maakt het een totaal van 19 gebouwen in Rockefeller Center.

In 1988 wordt het RCA-gebouw op 30 Rockefeller Plaza, waarschijnlijk het beroemdste gebouw van het centrum, omgedoopt tot GE-gebouw (ook wel Comcast Building genoemd) wanneer het van eigenaar verandert. Op dit gebouw bevindt zich het Top of the Rock observatiedek.

Rockefeller Center Geschiedenis - New York

Rockefeller Center Top of the Rock

Het Top of the Rock observatiedek ligt op de 70ste verdieping van 30 Rockefeller Plaza (de Comcast Building). Vanaf het observatiedek heb je een geweldig uitzicht over New York. Door de lift naar de 70ste verdieping te nemen, ontdek je de drie uitkijkpunten en geniet je van het 360 graden uitzicht vanaf Top of the Rock. Aan de ene kant is er een prachtig uitzicht over Central Park en aan de andere kant heb je een fenomenaal uitzicht over de 86 verdiepingen hoge Empire State Building en de rest van de stad.

Radiostudio’s van NBC

In 1933 bij de opening van Rockefeller Center heeft NBC zich hier gevestigd. NBC, National Broadcasting Company, is een Amerikaans televisie- en radio netwerk. Dankzij de opening van deze radiostudio’s, kan het Amerikaanse publiek sinds die tijd genieten van onder andere de Today Show en Saturday Night Live.

Rockefeller Center Christmas Tree / Winter

Midden in de grote depressie, in 1931, verzamelden sloopwerkers in het gebied waar het Rockefeller Center zou worden gebouwd geld in om een 6 meter hoge kerstboom te kopen, die ze versierden met zelfgemaakte slingers en blikjes. De kerstboom was een symbool van Amerikaanse volharding, zelfs in moeilijke economische tijden. In 1933 werd een publicist geïnspireerd door de eerste kerstboom en besloot er een officiële jaarlijkse traditie van te maken.

Rockefeller Center Christmas Tree

Tegenwoordig heeft de boom, typisch een Noorse spar die meer dan 21 meter lang is, een ster en 3 miljoen Swarovski-kristallen. De boom wordt geflankeerd door engelen sculpturen gemaakt door kunstenaar Valerie Clarebout in 1969. 

Jaarlijks komen er ongeveer 125 miljoen mensen naar de Christmas Tree bij Rockefeller Center.

Rockefeller Center Christmas Tree Engels

Een andere belangrijke attractie voor bezoekers is The Rink in het Rockefeller Center, de beroemdste en meest geliefde ijsbaan van New York City. Elk jaar schaatsen meer dan 150.000 mensen over de ijsbaan. De Rockefeller schaatsbaan werd voor het eerst geopend in 1936. In eerste instantie werd de schaatsbaan ontworpen als tijdelijke attractie om publiek te trekken, maar uiteindelijk werd besloten dat het een jaarlijks terugkerend fenomeen werd.

De schaatsbaan is meestal open van november t/m januari.

Rockefeller Center Rink ijsbaan

Contactgegevens en Openingstijden Rockefeller Center

Adres: 30 Rockefeller Plaza
Tel: +1 212-698-2000
Metro: 47-50 Sts-Rockefeller Ctr

Top of the Rock Observation Deck: dagelijks 8.00 – 0.00 uur
Rockefeller Center Tour: dagelijks vanaf 10.00 uur

Veelgestelde vragen

Hoe duur zijn tickets voor Rockefeller Center?
Tickets voor de Rockefeller Center tour zijn €26 per persoon. Klik hier om je tickets te kopen!
Waar is Rockefeller Center?
Rockefeller is een gebied met 19 commerciële gebouwen in het hart van Manhattan in New York.
Hoe duur is schaatsen bij Rockefeller Center?
De prijzen voor schaatsen bij de Rockefeller Center Rink zijn: $25 volwassenen, $15 kinderen. Schaatsen huren is $13 per persoon. Het is toegestaan je eigen schaatsen mee te nemen.
Wanneer is Rockefeller Center gebouwd?
De bouw van Rockefeller Center is begonnen in 1929. De eerste gebouwen zijn opengesteld voor publiek in 1933.
Moet ik van tevoren tickets voor Rockefeller Center boeken?
Rockefeller Center kan erg druk zijn, dus ik adviseer je om e-tickets van tevoren te boeken om je plek vast te leggen. Als je via Viator.com boekt, kun je tot 24 uur voor de aanvang van de tour annuleren om je volledige aankoopbedrag terug te krijgen.
Vorige blog

Strawberry Fields – New York

Volgende blog

Top of the Rock – New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met typen om berichten te zien waarnaar je op zoek bent.
Cookies
Life of Travel maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren!
Accepteren Meer info