Top 20 bezienswaardigheden en activiteiten in New York!

Top of the Rock - New York

New York, een van de grootste en bekendste steden ter wereld! In ‘The city that never sleeps‘ is zoveel te doen en te bekijken, dat je eigenlijk geen tijd hebt om te gaan slapen! 

Sommige mensen komen hier om te genieten van de Broadway-shows; anderen komen speciaal om te winkelen en te dineren; en velen komen gewoon om de hoogtepunten van de stad te zien: het Vrijheidsbeeld, Empire State Building, Brooklyn Bridge, Central Park, historische wijken en talloze wereldberoemde musea.

Veel van de beste plekken om te bezoeken in New York liggen op loopafstand van elkaar, of slechts een klein eindje rijden, waardoor deze stad ideaal is voor sightseeing!

Inhoudsopgave

1. Vrijheidsbeeld

Het meest iconische gezicht van Amerika, het Vrijheidsbeeld (in het Engels: Statue of Liberty), staat bovenaan de lijst met bezienswaardigheden die je moet zien wanneer je naar New York gaat. Niet schrikken! Voor veel toeristen valt het beeld wat tegen, het beeld is slechts 46 meter hoog. Maar desondanks is het zeker de moeite waard om het te bezichtigen.

Het Vrijheidsbeeld werd op 28 oktober 1886 door Frankrijk aan de Verenigde Staten geschonken ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en als teken van vriendschap. De vrouw die op het beeld wordt afgebeeld heeft in haar linkerhand een plaquette waarop in het Romeinse de datum van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring is te lezen: JULY IV MDCCLXXVI (4 juli 1776).

Je kunt het beeld van een afstand bekijken met bijzonder goede uitzichten vanaf Battery Park, aan de zuidkant van Manhattan. Om het Vrijheidsbeeld echt te waarderen, kun je het beste een korte boottocht naar Liberty Island maken en het van dichtbij bekijken. Je kunt rond de basis lopen, het voetstuk betreden of, met reservering vooraf, helemaal naar de kroon gaan. Vervolgens stopt de boot bij Ellis Island, en daarna kom je weer terug bij Battery Park.

Vrijheidsbeeld-New-York-Bezienswaardigheden-lifeoftravel

2. Central Park

Een wandeling, een fietstocht of een koetsrit kriskras door de paden van het Central Park is een must voor iedereen die New York bezoekt. Het immense park midden in het centrum van de stad New York, dat 4 kilometer lang is, maakt van New York een prachtige en levendige stad.

Naast het feit dat Central Park een prachtige ervaring is om natuur te bekijken zijn er ook genoeg attracties binnen de grenzen van het park, en de meeste daarvan zijn gratis! Een paar van de meeste populaire plaatsen om te bezoeken zijn Belvedere Castle, Strawberry Fields, the Central Park Zoo, en het meer! In de winter kun je in het Central Park zelfs schaatsen!

New York Central Park bezienswaardigheden lifeoftravel

3. Rockefeller Center & Top of the Rock Observation Deck

Als het gaat om attracties in New York, staat Rockefeller Center op bijna alle toeristische routes. Dit enorme entertainment- en winkelcomplex in het midden van Manhattan is de thuisbasis van NBC-TV en andere media. Maar het meeste speciale aan Rockefeller Center is het 70 verdiepingen tellende 30 Rockefeller Plaza, een prachtige wolkenkrabber die een geweldig uitzicht over Manhattan biedt vanaf het beroemde Top of the Rock Observation Deck. Het Observation Deck bestaat uit 3 verdiepingen, waarmee je zowel overdag als ‘s avonds een prachtig uitzicht hebt. Je hebt ook een mooi uitzicht op Central Park.

Rockefeller Center - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

In de winter is het mogelijk, en tevens erg populair, om op het plein voor Rockefeller Center te schaatsen! De schaatsbaan is open van oktober tot april. Na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving wordt er ook altijd een enorme kerstboom opgetuigd naast de schaatsbaan! Veel toeristen komen speciaal voor deze winter sfeer in december naar New York.

Rockefeller Center winter - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

4. Metropolitan Museum of Art

Het Metropolitan Museum of Art is gebouwd in 1870, en het is een van de meeste beroemde museums in de Verenigde Staten. De kunstcollectie van het museum bevat meer dan 2 miljoen kunstwerken, over een tijdsperiode van 5000 jaar.

Ondanks dat het museum 3 locaties heeft is het middelpunt The Met Fifth Avenue. Hoogtepunten van de collectie bevat Amerikaanse kunst, wapens en munitie, Egyptische kunst, schilderijen, en nog veel meer!

Metropolitan Museum of Art - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

5. Broadway and the Theater District

Het bijwonen van een Broadway show is een van de leukste dingen om te doen in New York City! Dit gebied wordt gezien als het hoogtepunt van het Amerikaans theater! Het is de plek om de nieuwste shows en langstlopende klassiekers te bekijken. Tickets moeten meestal ver van tevoren worden gekocht, houd hier rekening mee als je een show in het theater wilt bezoeken.

Broadway - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

6. Empire State Building

De Empire State Building is een van New Yorks meest bekende monumentale gebouwen, en een van de meest bezochte attracties door toeristen. Het gebouw was met 381 meter, en 102 verdiepingen, het hoogste gebouw van de wereld tot het moment dat 41 jaar later het 1 World Trade Center gebouwd werd. De Empire State Building is in 1931 geopend.

Het is mogelijk om bij de Empire State Building helemaal naar de bovenste verdieping te gaan. Hier heb je net als bij de Top of the Rock Observation Deck een prachtig uitzicht over de stad. Wanneer het weer heel helder is kan je zelfs 120 kilometer ver kijken. Je hebt hierdoor uitzicht op naburige staten, waaronder: New Jersey, Pennsylvania, Connecticut en Massachusetts. Het uitzicht zie je vaak terug in films en TV-shows.

Empire state building - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

7. 9/11 Memorial and Museum

De Twin Towers van 110 verdiepingen van het World Trade Center domineerden ooit de skyline van Manhattan, maar werden op 11 september 2001 verwoest door een terroristische aanslag met vliegtuigen. Je kent het verhaal wel. Het bekende 9/11.

Waar ooit de twee torens van het World Trade Center stonden, staan ​​nu twee vierkante monumenten, elk een hectare groot.

Twin Towers - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

Het gebied staat bekend als het National September 11 Memorial en is een ontroerend eerbetoon aan de bijna 3.000 mensen die zijn omgekomen als gevolg van de aanslagen op 11 september 2001 en ook aan de zes mensen die zijn omgekomen bij de eerdere bomaanslag op het World Trade Center in februari 1993.

Omgeven door bomen en gras, zijn de monumenten verzonken, met water dat over de zijkanten stroomt en uitmondt in een schijnbaar bodemloze put. Je kan van geen enkele hoek de bodem van het monument zien. Dit zijn de grootste kunstmatige watervallen in Noord-Amerika. Rondom de monumenten zijn bronzen panelen met de namen van al degenen die zijn omgekomen bij de aanslagen.

9:11 memorial - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

Het 9/11 Memorial Museum is gevestigd in een architectonisch verbluffend, gebogen glazen gebouw, tussen de twee monumenten. Het beschikt over displays met artefacten, foto’s en video’s, die het verhaal van 9/11 presenteren, evenals de nasleep en impact.

Ook de moeite waard in dit gebied, aan de andere kant van Greenwich Street, is het opvallende Westfield World Trade Center, dat Oculus Plaza bevat. Dit gebouw met zijn witte vinnen en ruimteschip-achtige uitstraling mag je niet missen. Dit is een openbaar gebouw met high-end winkels. Het is de moeite waard om even binnen te lopen voor een snelle blik. 

Oculus plaza - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

8. High Line

Een prachtige en recentelijk uitgebreide attractie in New York City, de High Line is een voormalige spoorlijn die is omgevormd tot een stedelijk wandelpad boven de straten van de stad. Dit unieke openbare park heeft een grote verscheidenheid aan planten en bomen, waarvan vele inheemse soorten. Veel van deze komen in het voorjaar in bloei. Het park is in de meeste gebieden omgeven met glazen balustrades, waardoor het een natuurlijk gevoel geeft, terwijl het nog steeds een prachtig uitzicht over de stad biedt.

High Line - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

9. Times Square

Omgeven met enorme, schitterend verlichte billboards en schermen, is Times Square ’s avonds de plek om naartoe te gaan in New York. Overdag is het ook zeker de moeite waard om te bezoeken, maar ‘s avonds is het helemaal geweldig! Times Square is de locatie van New York’s New Year’s Eve Celebrations en de beroemde “ball drop” om middernacht, wanneer het plein en de omliggende straten vol zitten met mensen.

Times Square is naast dat een hele leuke plek is ook een hele drukke plek. Tribunes die aan het uiteinde van het plein zijn opgesteld, zijn een geweldige plek om even te pauzeren en de scène te waarderen.

Times Square, voorheen Longacre Square, werd in 1904 vernoemd naar de toren van de New York Times.

Times Square - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

10. Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge, met zijn gotische bogen en ophangkabels, is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van de stad en heeft generaties dichters, songwriters en schilders geïnspireerd. Deze historische brug, die de East River van Manhattan tot Brooklyn overspant, werd voltooid in 1883 en was ’s werelds eerste stalen hangbrug.

Je kunt de Brooklyn Bridge vanaf veel van de veerboten of vanaf de oostkant van Manhattan zien, maar de beste manier om de brug te ervaren, is door er zelf overheen te lopen! De wandeling heen en weer over de brug duurt ongeveer 1 uur. De brug bestaat uit 2 verdiepingen. De onderste verdieping is voor auto’s. Bij de bovenste verdieping loopt een loopbrug van houten planken, die alleen toegankelijk is voor voetgangers en fietsers. Als je geen zin hebt om de hele afstand te lopen, ga dan in ieder geval tot aan de eerste pilaar, waar een uitkijkplatform is, en waar je een van de granieten torens van dichtbij zien.

Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over Manhattan, de East River en het Vrijheidsbeeld. Fietsen over de brug is ook een optie, maar er zijn vaak enorm veel voetgangers en fietsen kan op drukke dagen langzaam en uitdagend zijn.

Brooklyn Bridge - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

11. Wall Street

De wereldberoemde Wall Street strekt zich uit over acht stadsblokken van Broadway tot South Street. Deze straat en het omliggende gebied zijn de thuisbasis van enkele van de belangrijkste beurzen ter wereld, waaronder de New York Stock Exchange, de NASDAQ en de New York Mercantile Exchange.

In de buurt bevinden zich ook de indrukwekkende Trinity Church en Federal Hall. Daarnaast staat er ook een bronzen beeld van de Charging Bull. Dit is een van de meest populaire toeristische attracties in het financiële district en een populaire fotomoment voor bezoekers.

Wall Street - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

12. Guggenheim Museum

Het Solomon R. Guggenheim Museum is een museum voor moderne kunst aan 5th Avenue in New York. Het museum behoort tot de meest prestigieuze musea ter wereld. Het is het levenswerk van miljonair Solomon R. Guggenheim, die zijn collectie ten toon wilde stellen aan een groter publiek. 

Naast de prachtige collectie die je kunt bekijken in het museum heeft het gebouw ook een prachtige architectuur. Volgens vele bezoekers is het zelfs het mooiste museum ter wereld! Het gebouw is vaak gebruikt in films en TV-shows.

Guggenheim Museum - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

13. Chrysler Building

De Chrysler Building in het centrum van New York is een iconische wolkenkrabber met een prachtige zilverkleurige top. Het gebouw is 319 meter hoog en heeft 77 verdiepingen. Het is het hoofdkantoor van het automerk van Walter Chrysler. 

Het gebouw was zelfs even het hoogste gebouw ter wereld. Maar dit was maar voor korte duur, omdat in 1931 het Empire State Building de Chrysler Building van de troon stootte. Het gebouw is meerdere keren gebruikt voor filmopnames en animaties. Zo is het onder meer decor in Spider-Man en Men in Black 3.

Chrysler Building - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

14. Grand Central Terminal

Grand Central Terminal, vaak Grand Central Station genoemd, is een fantastisch Beaux Arts-gebouw en het is zeker de moeite waard om even binnen te lopen om deze beroemde bezienswaardigheid te bekijken. Het gebouw werd voor het eerst geopend in 1913 als een terminal voor de metro- en treinstations, en is tot de dag van vandaag het belangrijkste metro- en treinstation voor New York. Het station heeft de meeste perrons ter wereld: 44 perrons en 67 sporen.

Grand Central Terminal - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

15. Chinatown

Chinatown in Manhattan, het centrum van New York, is een van de negen Chinese towns in de stad. Vroeger leefden hier het grootste aantal Chinezen van alle westerse steden. In deze wijk zie je heel mooi elementen van de Chinese cultuur terugkomen. Veel bewoners hebben hun eigen winkel of supermarkt. In de avond is het er erg gezellig, en is het leuk om een keer een hapje te eten.

Chinatown - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

16. New York Yankees stadion

Honkbal is in de Verenigde Staten een echte familiesport en leuk om zelf eens te ervaren tijdens je trip naar New York. De Yankees spelen in het Yankee Stadium. Sport wordt hier heel anders beleefd dat in Nederland. In het Yankees stadion hangt altijd een geweldige sfeer. Zo wordt er op de parkeerplaats gebarbecued en wordt er in het stadion ook lekker gegeten.

Yankees stadion - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

17. Staten Island Ferry

De Staten Island Ferry is een gratis veerpont die 24 uur per dag, 7 dagen per week heen en weer vaart tussen Manhattan en Staten Island. Vanaf de veerpont heb je een geweldig uitzicht op de skyline van Manhattan en ook kun je het Vrijheidsbeeld goed bewonderen. Aan boord van de veerpont vind je een café waar je rustig een drankje kunt drinken tijdens de overtocht. 

Tegenwoordig voorziet de Staten Island Ferry 22 miljoen mensen per jaar, dat is ongeveer 60.000 passagiers per dag.

Staten Island Ferry Vrijheidsbeeld - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

18. Fifth Avenue

Fifth Avenue, een van de beroemdste winkelstraten in Amerika, is het belangrijkste winkelgebied van New York, waar veel topontwerpers hun flagshipstores hebben. Cartier, Tiffany, Bergdorf-Goodman, de beroemde Apple Store Fifth Avenue en nog veel meer liggen langs deze chique avenue.

Zelfs niet-shoppers kunnen genieten van een wandeling langs Fifth Avenue. Het beste gebied loopt van ongeveer de zuidkant van Central Park tot de New York Public Library, of meer specifiek, tussen 60th Street en 40th Street.

Fifth Avenue - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

19. New York Public Library

De hoofdvestiging van de New York Public Library is ontworpen in Beaux Arts-stijl. De bibliotheek, met zijn indrukwekkende kamers, is een prominente stadsattractie die door de jaren heen in veel films en tv-shows te zien is geweest.

Een van de karakteristieke eigenschappen in het stadsbeeld zijn de twee beelden van leeuwen, Patience en Fortitude, die aan de zijden van de monumentale toegangstrappen opgesteld zijn.

New York Public Library - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

20. St. Patrick's Cathedral

St. Patrick’s Cathedral is een prachtige kathedraal in New York, met zijn massieve bronzen deuren, witmarmeren gevel, 330 meter hoge torenspitsen, het Grote Orgel,, 2.400 zitplaatsen en het standbeeld van Pieta op de zijkant van de Mariakapel. Met miljoenen bezoekers per jaar is de kathedraal een belangrijke bestemming voor zowel gelovigen als toeristen.

Het gebouw werd gebouwd in 1879 en is gedurende zijn hele bestaan zorgvuldig gerestaureerd en onderhouden, inclusief een renovatie van $ 200 miljoen die in 2016 werd voltooid.

St. Patricks Cathedral - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

Tips en Tours: hoe je het meeste uit je bezoek aan New York kunt halen!

Met zoveel te zien en te doen in New York, kan het kopen van een paar tours je echt helpen om alle belangrijke attracties te dekken en sightseeing gemakkelijk en plezierig te maken. Overal lopen kan vermoeiend zijn, en het uitzoeken van de metro is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn veel tours om uit te kiezen, maar de volgende bieden een goede mix van attracties en ervaringen!

De stad verkennen:

  • Om je te oriënteren, de bezienswaardigheden te zien, en een beetje geschiedenis op te doen, is er geen betere manier dan via de traditionele sightseeing bus met open dak. Neem een Big Bus New York Hop-on Hop-off Tour om alle topattracties te zien en bespaar jezelf een heleboel wandelen, zodat je ’s avonds nog wat energie overhoudt voor een diner of een show.

  • Als je meerdere dagen in New York city doorbrengt en elke dag bezienswaardigheden wilt gaan bezoeken, kun je jezelf geld en gedoe besparen door een New York CityPASS te nemen, die alle belangrijke bezienswaardigheden dekt en je toelaat om de rijen te omzeilen.

Vanaf het water:

  • Neem een ​​Manhattan Island Cruise om de skyline van New York en de bezienswaardigheden van de stad vanaf het water te zien, samen met het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Dit zijn 2,5 uur durende cruises die ’s ochtends en’ s middags plaatsvinden. 

Vanuit de lucht:

  • Trakteer jezelf op een Big Apple Helicopter Tour en vlieg over een van de meest verbazingwekkende steden ter wereld. Deze vluchten van 15 minuten brengen je langs de historische gebouwen in het centrum, het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Deze rondleiding geeft je een geheel nieuw inzicht voor de dichtheid van de gebouwen en de grootte van Central Park.
Vorige blog

Grand Central Terminal – New York

Volgende blog

Vrijheidsbeeld – New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met typen om berichten te zien waarnaar je op zoek bent.
Cookies
Life of Travel maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren!
Accepteren Meer info