Top of the Rock – New York

Top of the Rock - New York

Het Top of the Rock observatiedek ligt op de 70ste verdieping van 30 Rockefeller Plaza (de Comcast Building), onderdeel van Rockefeller Center. Vanaf het observatiedek heb je een geweldig uitzicht over New York. Door de lift naar de 70ste verdieping te nemen, ontdek je de drie uitkijkpunten en geniet je van het 360 graden uitzicht vanaf Top of the Rock. Aan de ene kant is er een prachtig uitzicht over Central Park en aan de andere kant heb je een fenomenaal uitzicht over de 86 verdiepingen hoge Empire State Building en de rest van de stad.

Uitzicht Top of the Rock

Top of the Rock Observation Deck, het observatiedek met 3 niveaus op de 67e, 69e en 70e verdieping van 30 Rockefeller Plaza, is de meest verbazingwekkende attractie van New York City! De onvergetelijke ervaring omvat een panoramisch 360-graden, vrij uitzicht vanaf het observatorium op de 70e verdieping, ongeveer 260 meter in de lucht! De rit met de lift omhoog is eigenlijk alleen al de moeite waard om naar de top te gaan! Het dak van de lift is van glas, je kan dus omhoog de liftschacht in kijken.

Zodra je boven bent heb je een prachtig uitzicht over manhattan, Brooklyn en Queens! Ook heb je een geweldig uitzicht over de vele monumenten, gebouwen en andere bezienswaardigheden in Manhattan, waaronder de Brooklyn Bridge, het Central Park, de Chrysler Building en de Empire State Building.

Top of the Rock uitzicht

Top of the Rock observation deck tickets

Via Viator.com kan je eenvoudig en voordelig online tickets bestellen voor het Top of the Rock observation deck. Klik hier om naar Viator.com te gaan! Met dit ticket krijg je toegang tot de 3 verdiepingen van het Top of the Rock observation deck. De 70e verdieping, het hoogste plateau, heeft geen glazen wanden waardoor je onbelemmerd foto’s kan maken van het prachtige uitzicht! 

Met de New York City voordeelpassen heb je ook toegang tot de Top of the Rock observation deck. Een extra voordeel van deze passen is dat je korting krijgt bij veel bezienswaardigheden in New York City, zoals het Vrijheidsbeeld, de Empire State Building, het Guggenheim Museum, en enkele andere bezienswaardigheden. Je hoeft met deze passen ook niet in de rij te staan, je kan dus direct doorlopen!

Het is erg druk bij Top of the Rock, zeker tijdens de vakantieperiodes. Daarom adviseer ik je om van tevoren je ticket/voordeelpas in te wisselen en de datum en tijd te reserveren waarop je het graag wilt bezoeken. Zo voorkom je dat je niet op jouw gewenste moment naar boven kan, of dat je heel lang in de rij moet staan!

De Top of the Rock is open vanaf 8:00 tot middernacht. De laatste lift gaat omhoog om 23:00 uur. De hoofdingang bevindt zich op 50th Street tussen 5th & 6th Avenue.

Rockefeller Center

Schaatsen, winkelen, het filmen van Amerika’s beroemdste shows – dit alles en meer gebeurt in het Rockefeller Center. New York City is de thuisbasis van prachtige wolkenkrabbers, art-decogebouwen en ontzagwekkende uitzichten, en Rockefeller Center heeft alle drie op één plek. Rockefeller Center, een enorm entertainment- en winkelcomplex, van 19 verschillende historische gebouwen tussen 48th en 51th Street midden in Manhattan, zit boordevol enkele van de mooiste attracties in de Big Apple.

Een van de gebouwen in Rockefeller Center is de Comcast building, het gebouw waar Top of the Rock zich bevindt!

Rockefeller Center - New York Bezienswaardigheden - lifeoftravel

Contactgegevens en Openingstijden Top of the Rock

Adres: 30 Rockefeller Plaza
Tel: +1 212-698-2000
Metro: 47-50 Sts-Rockefeller Ctr

Top of the Rock Observation Deck: dagelijks 8.00 – 0.00 uur
Rockefeller Center Tour: dagelijks vanaf 10.00 uur

Veelgestelde vragen

Is Top of the Rock de moeite waard?
Ik persoonlijk vind Top of the Rock de moeite waard! Het heeft een mooier uitzicht dan de Empire State Building. Je krijgt echt een prachtig uitzicht over heel Manhattan en omliggende gebieden.
Hoeveel kosten de tickets voor Top of the Rock?
De prijzen voor Top of the Rock zijn als volgt:

  • Volwassenen: €36
  • Senior (62+): €34
  • Kind (6-12): €30
  • Peuters (0-6): gratis
Wat is de beste tijd om naar de Top of the Rock te gaan?
De beste tijd om naar boven te gaan is tussen 8 en 11 uur ‘s ochtends omdat het dan boven rustig is. Ook vanaf 8 uur ‘s avonds tot sluitingstijd is een geschikte tijd.
Moet ik vooraf tickets kopen voor Top of the Rock?
Het is erg druk bij Top of the Rock, zeker tijdens de vakantieperiodes. Daarom adviseer ik je om van tevoren je ticket/voordeelpas in te wisselen en de datum en tijd te reserveren waarop je het graag wilt bezoeken. Zo voorkom je dat je niet op jouw gewenste moment naar boven kan, of dat je heel lang in de rij moet staan!
Vorige blog

Rockefeller Center – New York

Volgende blog

Metropolitan Museum of Art – New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met typen om berichten te zien waarnaar je op zoek bent.
Cookies
Life of Travel maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren!
Accepteren Meer info